Hunger of the skin (levensgroot)

Video bellen en facetimen is het middel om je geliefden en familie te kunnen zien tijdens de Corona uitbraak. Sinds maart 2020 is onze smart- of iPhone de grootste sociale ontmoetingsplek. Het is surreëel: de mensen zijn op verre afstand, maar tevens erg dichtbij, overal en wanneer wij dat willen. Toch hebben we naast deze digitale communicatie, huidhonger. Aanraken en aangeraakt worden is een gemis.

Family portrait , Bas Reliëf (levensgroot)

Dit familie portet is een drie dimensionale weergave van (klein)kinderen, die gemaakt is met behulp van de aangeboden fotosessie en de menselijke anatomie. Met de hand wordt er een portret in een verhoogd reliëf geboetseerd, wat een unieke vorm biedt.

Voor een buiten en binnen te plaatsen familie portret kan er gekozen worden tussen afgebakken (geglazuurd) keramiek, of een composiet materiaal van diverse metaal en steen soorten. Op de foto hier naast ziet u een composiet materiaal van brons, met een erosie afwerking.

Binnen deze producten kan er gekozen worden voor verschillende afmetingen en afwerkingen.

Pocket portrait (schaal 1:4)

Ervaar de nabijheid van een geliefde op reis of kantoor. Door het compacte formaat is een Pocket portrait makkelijk mee te nemen en neemt het slechts weinig plek in op een bureau of nachtkastje.

Deze handzame sculptuur wordt op schaal gemaakt met behoud van alle details. De buste is leverbaar in verschillende afwerkingen.

Baby Lauren,  (levensgroot)

De mooie en onvergetelijke tijd die u doorbrengt met uw kinderen en geliefden gaat vaak veel te vlug voorbij. Voordat u het weet zijn uw kinderen volwassen. Life Like Shapes biedt de mogelijkheid om kinderen en geliefden te vereeuwigen met realistische bustes en/of sculpturen. De tijd wordt bevroren en vastgelegd, zodat deze herinnering voor altijd blijft voortbestaan.

De realistische bustes en sculpturen worden ambachtelijk vervaardigd op basis van de menselijke anatomie en voorbeeldfoto’s, waarna deze op ware grootte worden gemaakt. De essentie van de persoon wordt herkenbaar weergegeven met verfijnde details.

Working Girl (levensgroot)

De realistische sculpturen worden ambachtelijk vervaardigd op basis van de menselijke anatomie en de aangeboden fotosessie. (Was)klei wordt met de hand in de juiste vormen geboetseerd, zodat een levensecht 3D-beeld van een dierbare ontstaat op ware grootte. De essentie wordt herkenbaar weergegeven met verfijnde details.

Door het gebruik van diverse maltechnieken kunnen de sculpturen in verschillende materialen vervaardigd worden, zoals: keramisch steengoed of een composiet van kunsthars en glasvezels. Deze zijn alle geschikt voor binnen- en buiten plaatsing. Het is mogelijk om het beeld in verschillende schaal formaten aan te vragen.

 

The Runner  (schaal 1:10)

Voor veel sporters lijkt het haast onmogelijk om afscheid te nemen van hun favoriete sport. Maar toch zal iedere gepassioneerde sporter vroeg of laat het besluit moeten nemen om te stoppen. Life Like Shapes biedt de mogelijkheid om sporters te vereeuwigen met realistische bustes en/of  sculpturen.

De bustes en sculpturen worden ambachtelijk vervaardigd op basis van de menselijke anatomie en voorbeeldfoto’s, waarna deze op ware grootte worden gemaakt. De essentie van de persoon wordt herkenbaar weergegeven met verfijnde details.

 

 

Human power (levensgroot)

Deze realistische arm kan aan iedere muur bevestigd worden en functioneert als kapstok.

Dit gebruiksobject verfraait uw interieur als kunstobject en heeft tevens een alledaagse functie. Het product is slijtvast, stootbestendig en vochtafstotend, doordat het product gemaakt is van verschillende natuurlijke harssoorten, vermengd met glasvezel. De kapstok is aan de binnenkant verstevigd met een metalen frame, zodat deze extra draagkracht heeft. Dit product is verkrijgbaar in diverse kleuren met een matte coating en heeft een draagkracht van ca. 25 kg. Het product is vocht bestendig en kan tevens in een badkamerruimte gehangen worden.

Free brick work (levensgroot)

In dit “bakstenen” sculptuur is een vleugje surrealisme verwerkt in combinatie met figuratieve vormen van het menselijk lichaam.
Dit beeld is afgebakken tot keramisch steengoed met een matte glazuur en is hierdoor bestand tegen water en (lage) buiten temperaturen.

 

Life size sculpture (levensgroot)

De zeggingskracht van het menselijk lichaam tot uitdrukking gebracht in een levens grote sculptuur. Bijvoorbeeld als rustpunt in een tuin of blikvanger voor een bedrijfspand. Van anatomisch model tot interpretatie van een iconisch beeld: elke sculptuur is uniek en wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd. De ruime keuze in materialen en afwerkingen maakt elke gewenste uitstraling mogelijk.

Musci, Ortho en Quasi (levensgroot)

De serie Musci, Ortho en Quasi laat houdingsproblemen en lichamelijke gevolgen zien, die veroorzaakt worden door overmatig smartphone gebruik. Tijdens gebruik van de smartphone wordt een ingezakte houding aangenomen, waarbij het hoofd sterk voorover buigt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door deze houding het gewicht van ons hoofd 27 kilogram is, terwijl deze bij een normale houding maar vijf kilogram bedraagt. Als deze verkeerde houding langdurig aanhoudt, kunnen klachten ontstaan en gevolgen optreden in de musculatuur van de achterkant van de nek, schouders en (boven)rug.

Schedel 2.0.

De schedel is mannelijk van sekse en geeft een indicatie van iemand die c.a. 30 jaar oud is. Ze zijn afgewerkt in diverse kleuren en er zijn verschillende schilders technieken gebruikt om structuren en patronen te creëren. Alle zenuwbanen en holtes zijn weergegeven, zelfs de verstandkiezen zijn erin verwerkt.